Blog

Responsive Development Technologies har i mer än 20 år, kanske längst i Sverige, arbetat med agil system- och organisationsutveckling. En stor del av vårt arbete handlar om att hjälpa våra kunder att förbättra sina organisationsflöden med hjälp av Lean och Kanban. Detta är något vi brinner för. Vi finns i Linköping men arbetar med kunder över hela landet.

Under vår konferens DevLin2018 bjöd vi därför in Marcus Hammarberg som föredragshållare. Marcus är en stor inspirationskälla, skicklig programmerare, författare och dessutom agil coach. En eldsjäl som med inspiration från Lean och Kanban lyckades rädda ett fullständigt förfallet sjukhus i Indonesien. Det kommer vi till lite senare. Men först några rader som kortfattat förklarar vad Kanban innebär och hur det kan användas för ökad verksamhetsnytta.

Kanban är ett verktyg för att förbättra flöden av värde i processer. Genom att fokusera på ett begränsat antal uppgifter i taget, använda visualiseringar och tydlig kommunikation kan man synliggöra osynligt arbete. Detta i sin tur leder till kortare ledtider, snabbare leveranser, minskat slöseri samt ökad effektivitet och kundnytta. Bilden ovan kommer från Kanban.com visar en Kanbantavla, indelad i fyra olika spalter. Som du ser är den lättöverskådlig, trots att den innehåller en mängd information, personer och uppgifter.

Att rädda ett totalt förfallet sjukhus på andra sidan jorden

Responsive Development Technologies AB

Responsive AB
Teknikringen 10
Linköping, 583 30
SWEDEN
Tel: +46 (0)13 219250
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.