Roger har lång erfarenhet av utveckling för inbyggda system och hur agila metoder kan tillämpas för att nå goda utvecklingsresultat. Han har arbetat i stora projekt som mjukvaruutvecklare och även som teamledare kombinerat med rollen som Scrum Master.

Med erfarenheter från bland annat utveckling av JAS 39 Gripen och Korvett Visby har Roger gjort resan från traditionell vattenfallsutveckling till att anamma agila utvecklingsprinciper och metoder och få det att fungera i en konservativ bransch. Roger brinner för att, på nära håll, hjälpa team att komma igång och dra nytta av fördelarna med agil utveckling.

 

Per-Ove tycker det är fantastiskt roligt när svenska industrin kan följa med utvecklingen när det gäller organisation och sättet att arbeta för att klara konkurrensen framöver. Det är viktigt att ha inbyggt ett arbetssätt som innebär att verksamheten kan få snabb återkoppling på det man utvecklar och alltid har sin strävan att förbättra sig. Per-Ove jobbar externt med konsultuppdrag på ledningsnivå som projektledare, produktledare, kvalitets- och metodfrågor och coach. Internt jobbar han också med  försäljning och marknadsföring.

Mycket har hänt under åren. Komplexitet och samordning mellan system har ökat, man har fler hjälpmedel att sammanfoga, hålla reda på delar och testa system. I detta har också arbetssätten utvecklats som i dag tar mer hänsyn till att det är människor och utveckling man håller på med. Per-Ove har som bakgrund en civilingenjörsutbildning från D-linjen i Linköping.

 

Anders Olofsson, Senior Agile Coach

Anders har jobbat länge med programutveckling och har under åren skaffat sig en gedigen erfarenhet inom området. Han ser gärna utvecklingsprocessen ur ett helhetsperspektiv och vill att utvecklare och användare ska jobba mycket närmare varandra för att ha en chans att nå de bästa resultaten.

Anders har varit medvetet agil sedan 2006 och är Certified Scrum Master och Certified Product Owner. Han jobbar idag mest som förändringsledare och agil coach på företag som som behöver hjälp med att föra in agila arbetssätt och framför allt, ett agilt sätt att tänka.

Thomas brinner för att inspirera till förändring, förbättring och utveckling. Hans största tillfredsställelse är att se resultatet av den inspirationen, oavsett om det är i form av utvecklarträning i Dojo-form, framför team-tavlan eller i ledningsrummet. Genom att ofta besöka företag och konferenser för att hålla inspirerande presentationer och workshops försöker Thomas förmedla hur man maximerar affärsnyttan genom att utnyttja modern metodik som Agile, Lean och/eller Kanban när man utvecklar produkter och system baserade på programvara.

Thomas tar ofta roller som agil coach till team och hela organisation, utbildare, projekt- och förändringsledare, arkitekt, konfigurationsledare, men även programmerare och testare.

På bloggen "Thomas on Responsive Development" försöker Thomas hinna med att skriva om sina erfarenheter.

Thomas hette tidigare Nilsson i efternamn.

 

Lars-Åke har jobbat med produktutveckling sen 1990 i roller som programmerare, elektronikutvecklare, systemdesigner, projektledare och coach. Lars-Åke har jobbat mycket med internationella kunder, både i Europa, USA och Japan - en stor del av tiden går åt till att vara agil coach och hjälpa företag och myndigeter att utveckla rätt produkter snabbare.

Det senaste tio åren har varit fokuserat på teknisk projektledning och metodstöd inom agilt arbete, inom så vitt skilda saker som statliga IT system och stridsflygplan. På den agila arenan har han varit sedan 2009 och är certifierad Scrum Master och certifierad Product Owner. 

Anders är en engagerad agil utvecklare och Scrum Master, som med en positiv inställning ser möjligheter i det som också kan betraktas som problem, så att arbetet blir roligare och nyfikenheten hålls vid liv. Anders har erfarenhet av att utföra konsultuppdrag åt olika kunder i både stora och små projekt, och har utvecklat programvara i scrum-team. 

I uppdragen har det ingått att programmera Java, C/C++ både inbyggt och i webblösningar för sensorer, simulering, telecom och vägtullssystem. Anders har studerat matematik och naturvetenskap vid Uppsala Universitet men även datorteknik på Linköpings Tekniska Högskola. Han är även skolad projektledare och Scrum Master. Anders har drivit kompetensgrupper inom mjukvara och elekronik, deltagit i kundens team för technical management. Han har även varit Scrum Master och utvecklare av ny funktionaliet med hela kedjan från projektdefinition till test. I en del uppdrag har TDD och BDD tillämpats.

 

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 583 30
SWEDEN
Tel: +46 (0)13 219250
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Jönköping
Science Park, Gjuterigatan 9
Jönköping, 553 18
SWEDEN
Tel: +46 (0)70 220 64 88
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.